Options:

Change NOW and ask me HOW

Change NOW and ask me HOW
call me for assist 0133526652 or bukert_89@yahoo.com.my

Monday, September 19, 2011

Surat Untuk Kekasih 4

Assalamualaikum awak :)
Apa khabar hari ini? Saya kat sini sihat aja. Hehe.. Saya lihat awakpun dah kembali kepada happy face balik. Ada rahsia apa-apa daripada saya ek??hehehe. Awak,hari tu saya kena handle jamuan untuk staff dengan rakan-rakan department saya yang lain.

Saya dah bagitahukan masa kat surat ke 3 tentang tu kan pasal kena handle ni kan?hehe.. Awak-awak?? Pagi hari tu saya dapat tahu awak tak sihat, walaupun sms awak mengatakan tak apa-apa, but awak can't lie with your husband rite??hehe..baca sms pun saya tau awak tak ok pagi tu. Walaupun berjauhan, hati saya tetap berada bersama awak di sana.

Pagi-pagi lagi saya bangun untuk pastikan awak take your medicine. Saya tau awak bukan jenis suka ubat-ubat ni. Mesti dipaksa-paksa untuk makan ubat. Teringat lagi masa awak gastrik dulu, bukan main liat and macam-macam alasan dibagi,kan??haha.. Ubat tak sedaplah, ubat tu tarikh luputlah, ubat ni buat mengantuklah and many thing funny yang akan awak sampaikan. Dan saya hanya mampu tersenyum sambil mengusap rambut awak.

Gambar hiasan pembaca doa :)
Kini saya kena jaga awak seperti sebelum ini juga walaupun awak berada di sana. Mujurlah kita mempunyai Allah yang mana amat hebat dalam merancang, kalau bukan kerana NYA yang kurniakan akal pada anak Adam kini, mana mungkin manusia mampu untuk cipta telefon dan macam-macam alat canggihkan sayang??

Masa hari jamuan tu staff hari tu awak, saya dapat tugas bacakan doa. Amatlah terkejut and teperanjat dengan tentatif dan protokol yang meletakkan saya sebagai pembaca doa. Cuak bukan main lagi sebelum tu, dan sebab ni cerita saya. Saya boleh angkat bakul sendirilah kan untuk bagitahu yang saya baca dengan smooth gitu..haha..

Kalau awak ada dekat situ confirm kagum tau. Haha.. Mana tidaknya, seorang yang dahulunya sering dikaitkan dengan benda buruk dan dicaci kini membacakan doa untuk orang yang menghinanya dulu. Walaupun begitu hati ini sebak bila mengenangkan kehidupan lampau, jadi saya tak sampai hati untuk merasa sedikit bangga dengan kurniaanNya yang baru sedikit ini awak.

Dahlah touching lebih-lebih kan?hehe.. So sampai sini sahaja untuk kali ini nukilan surat untuk awak sayangku. Nanti saya tulis lagi untuk awak. Yang pasti saya nak awak tahu yang saya amat merindui awak di sini.

p/s: ketenangan akan diperolehi jika menyerahkan sepenuhnya kepada Ilahi.

13 comments:

jildan said...

bagusnya..semoga dapat menjadi suami yang soleh..

dari pembaca baru! penulisan yang mantap!

gurumusafir said...

syukran ya jildan..

jemputlah datang lagi.
i'allah..
itu adalah impian semua suami kan untuk menjadi soleh..doakan lah..

:)

SLAG INC said...

TERBAEK LAH!!!

Karya yg mantap!!!
5 stars! :)

Tp adakah ia karya SS?

jildan said...

bukan mudah..memang menjadi impian tapi lepas masuk gerbang perkahwinan, susah nak kekalkan..semoga kamu dapat seorang isteri solehah untuk sentiasa bersama-sama membina keluarga sakinah..

gurumusafir said...

SLAG INC: toche2...tapi dop paham SS tu stand for what?

gurumusafir said...

jildan:um2..bkn mudah dan tak akan ada jalan mudah untuk mendapat kejayaan tertinggi dan bermaktabat.
yup, untuk mencapai adalah lebih mudah berbanding untuk mengekalkannya..
sakinah tu adk sy..hahaha..so mana ley campur famly dia...kikiki

just kidding!!! :)
thanz!!

SLAG INC said...

Sila pilih jawapan di bawah.

a)sayang salmah
b)siap siaga
c)suruh solat
d)SYOK SENDIRI

:)

gurumusafir said...

(d) kot..btw crita n kisah saya karang..so dulik!!haha...

kiki

sab solhi said...

ahahhaha~ mampu ketawa jek... hihihi

SETIAP CORETAN YANG SESEORANG KARANG SEMESTINYA MEMPUNYAI MAKNA...

Anonymous said...

kuat ngayat napok awang!! mesti kuat ngat bace novel cinta ning.... hahahaha

gurumusafir said...

Sab: haha,,,udahlah bdk kecik!!!kfc jgn lupa...~hehe~
makna akan bermakna jika ia mewarnai kehidupan..kan??

any:haha...bbpe plok??

Anonymous said...

Jiwang ngat ek pong. Tokor la nickname tu dari gurumusafir wui jd gurujiwang plop.Ke wane?jgn maroh yer awang.gurau2 jer..wakakaka

gurumusafir said...

haha...buleh je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...